NIEUW! Aplomb Yoga

04-08-2016

Aplomb helpt je lichaam om je dragende midden te ervaren. Het werkt met energetische vooroefeningen, waardoor de je asana’s vanuit jouw natuurlijke oplijning kunt ervaren, door inspanning vanuit ontspanning. Aplomb richt zich erop de lichaamseigen stabiliteit te ervaren. Ofwel de kracht die je lichaam benut, als jij je er niet bewust mee bemoeit.  In deze onbewuste laag bevindt zich vaak spanning door compensatie.  In deze les werken we eraan die spanning los te laten,  door zowel vooroefening als specifieke basistechniek. Door het gericht inwerken op verschillende stabilisatieniveau ’s in de wervelkolom, richt Aplomb zich op het verlengen van de wervelkolom van binnenuit. Innerlijke verankering laat het lichaam overtollige spierspanning loslaten. Het navoelen geeft vaak een diep gevoel van thuiskomen in je lichaam en vormt de basis voor mentaal en lichamelijk herstel.
Bewustwording van spierketens en koppeling om je Hara, (dragende midden) te versterken.

Yoga Aplomb is in principe geschikt voor iedereen maar specifiek voor yogi’s  die zich eens verder zou willen ontwikkelen in de yoga en specifiek voor mensen met spanning gerelateerde klachten. Dus ook voor beginnende yogi’s.

Samenvattend: Aplomb yoga werkt vanuit een natuurlijke  oplijning van je wervelkolom waardoor je met weinig moeite je kracht benut, is Hara versterkend, opent je intrinsieke kracht en voelt alsof je thuiskomt in je lichaam.

De Aplomb yogalessen starten in de week van 5 september a.s. op dinsdagavond van 21.00 – 22.00 uur en op de woensdagavond van 20.00 – 21.00 uur onder leiding van Catharina van den Diepstraten.  Voor de ‘gewone’ Hatha yogalessen kunt u terecht op maandagavond, dinsdagmorgen en -avond , woensdag avond en vrijdagmorgen. Voor meer  informatie of aanmelding bel  024-3222754 Fysio MCNO-De Wedren.