Uitbreiding bekkenfysiotherapie

30-09-2016

Suzan Spijkerman werkt binnen MCNO- Fysio De Wedren al als gewaardeerd bekkenfysiotherapeut. Vanaf 1 oktober komt Mieke van den Dungen als extra bekkenfysiotherapeut erbij – en heeft MCNO/De Wedren dus meer ruimte om uw klachten te behandelen. Mieke van den Dungen zal op dinsdag en woensdag aanwezig zijn. Mieke heeft een grote en brede ervaring en is tevens aangesloten bij het eerstelijns samenwerkingsverband seksuologie in Nijmegen. In haar behandelingen maakt ze ook gebruik van TENS.

 

Bij welke klachten denkt u dat bekkenfysiotherapie uitkomst kan bieden? En wist u dat zowel mannen, vrouwen als kinderen gebaat zijn bij bekkenfysiotherapie? Bekkenfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de behandeling van klachten in het bekken- en buikgebied.

 

Met welke klachten is het voor u zinvol naar een bekkenfysiotherapeut te gaan? Bij plas- of ontlastingsklachten, bij ongewild urine- of ontlastingsverlies (incontinentie). Bij veelvuldige blaasontstekingen, moeite met het uitstellen van plassen of ontlasten (urgeklachten). Bij obstipatie, aambeien of  scheurtjes in de kwetsbare huid van het bekkengebied (fissuurtjes). Bij pijn in het bekken of bekkenbodemgebied, pijn bij het vrijen, bekkenpijn of rugpijn rond de zwangerschap en na de bevalling. Maar ook bij verzakkingsklachten, of rondom operaties in de onderbuik en zelfs bij zindelijkheidsproblemen of obstipatie bij kinderen.

 

Wat zal de bekkenfysiotherapeut doen? Na een uitgebreide intake wordt samen met u een behandelplan opgesteld. U krijgt informatie over de oorzaak en gevolgen van uw klacht. Een inwendig onderzoek / myofeedback kan zinvol zijn bij bepaalde klachten. Dit wordt uiteraard van tevoren met u besproken. U leert oefeningen om meer controle te krijgen over de spieren of om beter te leren ontspannen. De behandeling bestaat uit diverse vormen van specifieke oefentherapie. Daarnaast worden adviezen besproken ten aanzien van uw houding en de dagelijkse bewegingen.

 

Kortom: heeft u een klacht in het bekken(bodem)gebied, maak dan een afspraak met MCNO/Fysio De Wedren, 024-3222754 of kijk op www.mcno-fysiodewedren.nl