Doe mee met de Meedoen-regeling!

05-01-2017

MCNO Fysiotherapie De Wedren is een van de deelnemende organisaties aan de Meedoen-regeling van de gemeente Nijmegen. De gemeente geeft via die Meedoen-regeling mensen met een laag inkomen een financiële tegemoetkoming om te kunnen sporten, een cursus te volgen of aan een culturele activiteit mee te doen. Het gaat om een bedrag van maximaal € 150,-. De regeling geldt van 1 oktober 2016 tot 1 oktober 2017. Er zijn wel enkele voorwaarden (leeftijd, inkomen) aan verbonden; die leest u op de website van de gemeente Nijmegen. Ga naar www.Nijmegen.nl, vervolgens naar het Digitaal loket, en kijk dan onder Meedoen-regeling voor inwoners. Het aanvraagformulier kunt u daar ook downloaden.

 

Stel: u wilt gaan sporten bij De Wedren, dan kunt u met de Meedoen-regeling wel 40% korting op een van de abonnementen krijgen. De Wedren heeft een beweegaanbod voor iedereen van jong tot oud, zie www.mcno-fysiodewedren.nl. Maar vooral voor ouderen vanaf 55 zijn fitheid en vitaliteit van groot belang om gezond te blijven. We worden allemaal ouder, maar ons doel is om een fitte oudere te worden. Als fitte oudere zult u veel minder ongemakken ervaren; denk aan veelvuldig medicijngebruik, longziekten, hart- en vaatproblemen, diabetes, etalagebenen of chronische vermoeidheid.

 

MCNO Fysiotherapie De Wedren biedt een speciaal op ouderen afgestemde beweegcursus aan: Seniorfit. Fitness voor ouderen in groepsverband. Lenigheid, conditie, kracht, coördinatie en balans komen op afwisselende wijze aan de orde. Soms gebeurt dat in een spelvorm, soms met behulp van een bal of een stok, soms in een circuitvorm, of ook op muziek. Naast de gezamenlijke oefeningen kunt u ook een eigen fitnessprogramma volgen – we adviseren wel om een fittest te doen voordat u aan Seniorfit begint. Zo krijgt u een goed beeld van uw gezondheid en uw lichamelijke conditie.

 

Dus, meld u aan via de gemeente Nijmegen (Meedoen-regeling), of neem contact op met www.mcno-fysiodewedren.nl of  bel: 024-3222754.