Samen naar een gezonde leefstijl!

07-02-2017

Samen naar een gezonde leefstijl voor mensen met diabetes, COPD, overgewicht  of hart- en vaat ziekten

 

Zou u ook weer graag lekker willen kunnen wandelen of weer zelf uw boodschappen kunnen halen? Kunnen  tuinieren, dansen of niet meer hijgend boven aan de trap willen staan? Dan is onderstaande cursus iets voor u!

 

Medisch Centrum Nijmegen Oost wilt  samen met u werken aan een vitaler leven. In samenwerking met uw huisarts, diëtist en fysiotherapeut gaat u aan de slag om de stap naar een fitter en gezonder leven  te maken.


U werkt in een groep, samen met andere cursisten, aan een gezondere leefstijl middels gezonde(re) voeding en voldoende beweging, afgestemd op uw eigen kunnen.

Gedurende 3-6 maanden eet en beweegt u op  verantwoorde wijze en werkt u aan het verbeteren van uw leefstijl.

 

Inhoud cursus


Voeding: 

  • individuele  intake met een diëtiste
  • individuele vervolgconsulten met een diëtiste
  • 1x per 3 maanden een voorlichtingsbijeenkomst over wisselende  onderwerpen (bijv. etiketten lezen, moeilijke momenten etc).

                                                          

Beweging:

  • individuele intake met een fysiotherapeut
  • wekelijkse groepstraining (streven naar 2x per week sporten, waarvan nminimaal 1x per week met de groep begeleidt door een fysiotherapeut)

 

Doel:                                

Het doel van deze cursus is om te komen tot een evenwichtiger en beter  gewicht en verbetering van uw fitheid. Door middel van gezonde voeding en voldoende beweging werken aan meer fitheid en energie voor een leuker en langer leven. Bij alle bijeenkomsten en consulten wordt er aandacht besteed aan gedragsverandering. Wat kun je aan je huidige leefpatroon veranderen? Hoe kun je dit gaan veranderen? Hoe kun je dit na afloop van de leefstijlgroep voortzetten?
           

Informatie en aanmelden

Voor dag, tijd en kosten lees verder