‘ACT! na tegenslag’

31-03-2017

Onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten met een impact op de psyche komen veel voor. Dit fenomeen bestaat al langer, maar er wordt nu meer serieus aandacht aan besteed. En er zijn therapie- en trainingsmogelijkheden ontwikkeld om de klachten te doen afnemen. Bijvoorbeeld de training: ‘ACT! na tegenslag’.

 

Lichamelijke klachten horen bij het dagelijks leven en gaan vaak weer over. Veel klachten worden echter niet verholpen en blijven voortduren, met gevolgen voor het geestelijk welzijn. Omgeving en gedrag zijn van invloed op de klachten, maar ook gedachten en gevoelens. Fysiotherapeuten krijgen veelvuldig te maken met patiënten die lijden onder afname van het algemeen welzijn door klachten die niet geheel lichamelijk te duiden zijn.

 

Voor deze patiënten is de training ‘ACT! na tegenslag’ ontwikkeld. (ACT staat overigens voor: acceptatie en commitment therapie.) Na een uitgebreide intake en een onderzoek gaat de patiënt werken aan zijn/haar doelen. Dat gebeurt in groepsverband, in een zogenaamde psychomotorische training. De groep is van belang om ervaringen van gelijkgestemden te horen en elkaar te ondersteunen. De fysiotherapeut biedt oefeningen en strategieën aan om de kwaliteit van het dagelijks leven weer te verbeteren. Oude gedachten en processen worden omgezet in nieuw functioneel gedrag. En de fysieke training helpt om het vertrouwen in het lichaam terug te vinden.

 

MCNO/Fysio De Wedren begint op 3 mei 2017 een 10-weekse cursus ‘ACT! na tegenslag’. De start is op woensdag 3 mei van 16.00-17.00 uur.

 

Heeft u al langer last van lichamelijke klachten en voelt u zich daardoor beperkt? Bent u op zoek naar balans, of wilt u opnieuw de regie over uw leven? Kom dan naar de training ‘ACT! na tegenslag’. U zult leren uw klachten te beheersen zodat ze minder impact op uw leven hebben. Ook zult u ervaren dat u weer meer energie heeft, beter slaapt, minder stress merkt, u beter in uw vel voelt zitten en het leven weer waardevol vindt.

 

Voor meer informatie of aanmelding: stuur een mail aan Inge Coenen inge@skillness.nl of aan info@mcno-fysiodewedren.nl onder vermelding van ACT! Wedren.