Zorgverzekering in 2015

01-09-2014


Naturapolis, alles vergoed maar geen vrije keuze
Bij de naturapolis gaat u naar de zorgverlener (bv de fysiotherapeut) die uw zorgverzekeraar heeft gecontracteerd en wordt de rekening nagenoeg volledig vergoed. Wilt u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener dan betaalt u zelf de rekening. Nu krijgt u nog een belangrijk deel vergoed. Dat is wettelijk geregeld. MAAR de wetgeving verandert. Dat betekent waarschijnlijk dat u niets of erg weinig vergoed krijgt. Uw eigen keuze wordt dan stevig beperkt

 

Restitutiepolis deels vergoed met vrije keuze

Een restitutiepolis is duidelijk anders. U kunt zelf uw zorgverlener kiezen en krijgt dan een belangrijk deel wél vergoed (meestal niet de volle 100%). Belangrijk voordeel: er wordt niet voor u gekozen, maar u kiest zelf. Belangrijk nadeel: deze polis is meestal duurder en de vergoeding is meestal niet volledig.

 

Eigen risico? Bijna nooit bij de Fysio

Voor de fysiotherapie geldt bijna nooit een eigen risico. Fysiotherapie wordt namelijk bijna altijd vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wat wel vanuit de basisverzekering (en dus wel ten laste van uw eigen risico gaat) weet uw fysiotherapeut.

 

Verzekeren voor fysiotherapie? Vraag het de fysiotherapeut!

Tenslotte verzekeren voor fysiotherapie is niet verplicht. Soms kunt u zonder verzekering en met enkele behandeling fysiotherapie per jaar zelfs bezuinigen. Welke keuze het best bij u past, kunt het best samen met uw fysiotherapeut overleggen.

 

LET OP: Definitief beleid wordt pas duidelijk na Prinsjesdag.