Pelvifit bij (voorkomen van) rugklachten en bekkenklachten

09-01-2015

PelviFit is een eigentijdse, actieve groepsles voor iedereen die wil sporten met aandacht voor het voorkomen of verminderen van lage rugklachten en bekken(bodem)klachten. De les begint met een korte warming-up op muziek zonder springen. Daarna doen we oefeningen voor de balans, de buik- en rugspieren, en de bekkenbodemspieren. We bouwen kracht op middels steunoefeningen en oefenen de stabiliteit. Hierbij worden elementen uit de Fitness, Pilates en Yoga gebruikt. Ook bewegingen uit het dagelijks leven komen aan bod, bv de houding of een goede tiltechniek. We sluiten af met ontspanning.

Voor wie? Deze groepsles is bedoeld voor iedereen met/zonder lichte (rest)klachten in het rug-, bekken-, of bekkenbodemgebied. Bijvoorbeeld lage rugklachten, lichte verzakkingsklachten, urineverlies of bekkenpijnklachten. De cursus heeft een preventief karakter ten aanzien van klachten. Daarnaast kan PelviFit een aanvulling zijn tijdens of na een traject  (bekken)fysiotherapie.

Wanneer en waar? Op dinsdagavond van 19-20 u of van 20-21 u. De lessen vinden plaats bij Fysiotherapie MCNO. Het is een doorlopende groep (dus geen cursus van drie maanden) en u kunt net zolang doortrainen als u zelf wenst. U koopt dan steeds een nieuwe 10-rittenkaart. De lessen worden verzorgd door bekkenfysiotherapeut Suzan Spijkerman.

Wat zijn de kosten? Na een gratis proefles kunt u een 10-rittenkaart kopen voor 90 euro. Deze kaart mag u in 12 wk opmaken, dus er kunnen 2 lessen gemist worden.

Hoe kan ik me aanmelden? U kunt een gratis proefles volgen nadat u het intakeformulier heeft ingevuld. Bij ernstigere klachten kan de PelviFit-docent adviseren om eerst met de huisarts te overleggen, of om individuele (bekken)fysiotherapie te volgen.