Afspraak maken

U kunt direct een afspraak maken met één van onze manueel therapeuten

Terugbellen

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

Brandende vraag?

Stel uw vraag via whats’ app en wij reageren spoedig

fysio, fysio Nijmegen, fysiotherapie, fysiotherapie Nijmegen, fysiopraktijk, fysiopraktijk Nijmegen, fysiotherapiepraktijk Nijmegen, fysiotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Nijmegen, fysiotherapeut, fysiotherapeut Nijmegen, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Nijmegen, rugpijn, rugpijn Nijmegen, rugklachten, rugklachten Nijmegen, nekpijn, nekpijn Nijmegen, nekklachten, nekklachten Nijmegen, rug- en nekklachten, rug- en nekklachten Nijmegen, rug- en nekpijn, rug- en nekpijn Nijmegen, blessure, blessure Nijmegen, blessure MCNO, blessure Fysio de Wedren, fit, fit Nijmegen, fit fysiotherapie, fit werk, fit werk Nijmegen

Ademhalingsklachten kunnen een grote impact hebben op je leven. Ademhalen hoort immers ‘vanzelf’ te gaan. Maar wanneer dit door bijvoorbeeld een longziekte of door hyperventilatie klachten niet meer goed lukt, kosten veel dagelijkse activiteiten extra energie.

Er zijn verschillende vormen van ademhalingsklachten

COPD en Astma
Astma is een van de bekendste ademhalingsziekten. Grofweg 1,2 miljoen mensen in Nederland heeft er in een of andere vorm last van. Astma begint meestal in de kindertijd. Er is vaak sprake van een chronisch ontstekingsproces als allergische reactie op stofdeeltjes (hooikoorts), huisdieren (veren, haren), stofmijt of bepaalde voedingsmiddelen (zuivelproducten).

Wat kunnen wij voor u betekenen in Nijmegen


Bij COPD en astma zijn er veel ademhalingstechnieken die de ademhaling vergemakkelijken, helpen bij het losmaken van slijm in de luchtwegen of het gevoel van benauwdheid verminderen. Daarnaast is het voor iemand met een longziekte belangrijk om het verschil te leren herkennen tussen een gezonde benauwdheid (tijdens gematigde inspanning) en ongezonde benauwdheid (bij een te hoge inspanning, oververmoeidheid, stress of paniek). Tijdens de therapie leert u het verschil herkennen en ook hoe u daar vervolgens op moet anticiperen.

Hyperventilatie
Hyperventilatie wil zeggen dat u te snel of te diep ademt met name tijdens fysieke rust. Hyperventilatie ontstaat veelal door angst en spanning, vaak zonder dat u het zelf beseft. Klachten zijn onder andere benauwdheid, druk op de borst en duizeligheid. Hyperventilatie kan geen kwaad, maar is erg vervelend. Als u niets doet aan de oorzaak dan zullen de aanvallen regelmatig terugkeren. Om hyperventilatie, met als achterliggende oorzaak het niet voldoende uiten van emoties of teveel stress, echt op te lossen moet je de oorzaak aanpakken, dus leren beter je gevoel te uiten en te herkennen wanneer je overbelast bent.

Wij leren u om een hyperventilatie-aanval op te vangen en te laten voelen hoe de ademhaling normaal verloopt. Dit heeft als doel om u te laten voelen dat u weer controle krijgt over uw ademhaling, waardoor de angst afneemt.

Therapieën bij Ademhalingsklachten

Afhankelijk van de klacht en de oorzaak van de klacht bieden wij verschillende therapieën voor ademhalingsklachten die u kunnen helpen bij de voorkoming en genezing van uw klacht.

Acupunctuur
Acupunctuur beïnvloedt het vrijelijk stromen van energie in het lichaam; een behandeling is altijd gericht op het in balans brengen van deze energiestroom. Bij benauwdheid is die energiestroom duidelijk belemmerd. De behandeling richt zich op het verhogen van de algemene weerstand, het doen ontspannen van de luchtwegen en borstkas, en het verminderen van de slijmproductie. Over het algemeen is acupunctuur bij behandeling van ademhalingsproblemen effectief en treedt er nagenoeg altijd verlichting van de klacht op.

Psychosomatische fysiotherapie
De beste behandeling voor hyperventilatie bestaat erin dat je de oorzaken leert kennen en die uit de weg probeert te ruimen. Meer dan de “gewone” fysiotherapeut heeft de psychosomatisch fysiotherapeut aandacht voor zowel de geestelijke als de lichamelijke aspecten die het welzijn van mensen beïnvloeden. Vaak blijkt dat er sprake is van een verstoring van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid, en tussen spanning en ontspanning. De psychosomatisch fysiotherapeut helpt u weer in evenwicht te komen, waardoor u klachten aanzienlijk zullen verminderen of zelfs verdwijnen.

Oefentherapie
Oefentherapie helpt je om je weer fitter te voelen. Je krijgt meer inzicht in je klachten en leert hoe je ze zelf onder controle kunt houden. De therapie kan bijvoorbeeld bestaan uit ademhalings- en ontspanningsoefeningen, houdingsadviezen, spierkracht- en conditietraining.

Afspraak maken

Wil u een afspraak maken of meer informatie over uw klacht? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Onze fysiotherapeuten helpen u graag van uw klachten af. U kunt contact met ons opnemen via: 024-3222754 of 024-360 6912, info@mcno-fysiodewedren.nl of vul het contactformulier in dan nemen wij contact met u op!

Deze behandelmogelijkheden kunnen u helpen bij uw klachten:

ademhalingsklachten Nijmegen fysiotherapie, fysio, fysio Nijmegen, fysiotherapie, fysiotherapie Nijmegen, fysiopraktijk, fysiopraktijk Nijmegen, fysiotherapiepraktijk Nijmegen, fysiotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Nijmegen, fysiotherapeut, fysiotherapeut Nijmegen, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Nijmegen, rugpijn, rugpijn Nijmegen, rugklachten, rugklachten Nijmegen, nekpijn, nekpijn Nijmegen, nekklachten, nekklachten Nijmegen, rug- en nekklachten, rug- en nekklachten Nijmegen, rug- en nekpijn, rug- en nekpijn Nijmegen, blessure, blessure Nijmegen, blessure MCNO, blessure Fysio de Wedren, fit, fit Nijmegen, fit fysiotherapie, fit werk, fit werk Nijmegen

Ik heb een lange tijd last gehad van een hardnekkige enkelblessure. Ik liep al een tijdje bij een andere fysio alleen de enkelklacht bleef maar aanhouden. Van een vriendin horde ik dat zij goede ervaringen had met MCNO. Zij had gelijk, na 3 weken kon ik alweer 10 KM hardlopen zonder klachten.

Ik had last van mijn rug. Ik werk in de bouw. Leuk werk, maar is killing voor mijn rug. Ik ga een keer in de zoveel tijd even mij laten behandelen en kan dan weer vooruit. Top team, altijd tijd voor een lolletje.

Neem contact met ons op

    © Copyright MCNO De wedren | Made with <3 by FysioPromotor
    Call Now Button