Afspraak maken

U kunt direct een afspraak maken met één van onze manueel therapeuten

Terugbellen

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

Brandende vraag?

Stel uw vraag via whats’ app en wij reageren spoedig

fysio, fysio Nijmegen, fysiotherapie, fysiotherapie Nijmegen, fysiopraktijk, fysiopraktijk Nijmegen, fysiotherapiepraktijk Nijmegen, fysiotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Nijmegen, fysiotherapeut, fysiotherapeut Nijmegen, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Nijmegen, rugpijn, rugpijn Nijmegen, rugklachten, rugklachten Nijmegen, nekpijn, nekpijn Nijmegen, nekklachten, nekklachten Nijmegen, rug- en nekklachten, rug- en nekklachten Nijmegen, rug- en nekpijn, rug- en nekpijn Nijmegen, blessure, blessure Nijmegen, blessure MCNO, blessure Fysio de Wedren, fit, fit Nijmegen, fit fysiotherapie, fit werk, fit werk Nijmegen

Adviezen bij het plassen

Zit ontspannen
Ga op het toilet zitten. Kies een houding die wat rechter op is, maar waarbij de bekkenbodem-, rug-, buik-, en beenspieren wel zoveel mogelijk kunnen ontspannen. De voeten staan iets uit elkaar, plat op de grond. Laat de kleding zover zakken dat de benen goed kunnen ontspannen. Let erop dat ook de schouders, armen, handen, kaken en gezicht ontspannen zijn.

Zijn de omstandigheden ook zo dat u zich goed kúnt ontspannen?
Het kan zijn dat u merkt dat u bijv. meer privacy nodig heeft, last van kou heeft, de hoogte van de toiletpot niet prettig vindt, te gehaast bent of het toilet niet schoon genoeg vindt om ook ontspannen te plassen. Als dat mogelijk is zorg dan voor optimale omstandigheden en neem de tijd om te plassen! Van een minder schoon toilet loop je trouwens beslist geen blaasontsteking op, bij niet goed leegplassen is die kans er wel.

Plassen met bekkenbodem los en buik zacht

Start het plassen door de bekkenbodem te ontspannen. Neem de tijd om het plassen op gang te laten komen. Pers of druk niet mee. Adem rustig door en blijf met uw aandacht bij het ontspannen van de buik en de bekkenbodem. Onderbreek het plassen niet maar geef de blaasspier alle tijd om het karwei zover mogelijk af te maken.

Hoe klinkt de straal tijdens het plassen?
Ontspannen plassen klinkt klaterend! Het onderbreken van het plassen, het zogenaamde stippeltjes plassen, is geen goede oefening.

Na het plassen: wacht even en beweeg
Wanneer er geen urine meer komt, blijf even rustig en ontspannen een half minuutje zitten. Komt er ook dan niets meer en hebt u af en toe last van nadruppelen of het gevoel dat de blaas toch niet helemaal leeg is?
Probeer dan of er nog urine nakomt door:

  • De bekkenbodem te bewegen door deze een paar keer in te trekken en weer los te laten.
  • Te wiebelen of te bewegen met het bekken
  • Voorover te buigen terwijl je blijft zitten
  • Even op te staan en weer gaan zitten

Zorg dat hierbij de bekkenbodem ontspannen blijft.

Controle
Wanneer er niets meer komt, kunt u ter controle even licht napersen.

Afsluiten
Trek de bekkenbodem licht in ter afsluiting en dep met toiletpapier even na. Veeg daarbij niet hard over de tere huid. Als u ook ontlasting hebt gehad, veeg dan af van
voren naar achter. Zo komen er geen darmbacteriën in de vagina terecht. Daar kun je wel blaasontsteking van krijgen.

Jess ik kan eindelijk weer normaal naar de winkels, zonder steeds een wc in te vluchten. Na mijn bevalling was het echt een ramp. Suzan heeft mij heel goed geholpen!

Neem contact met ons op

    © Copyright MCNO De wedren | Made with <3 by FysioPromotor
    Call Now Button