Afspraak maken

U kunt direct een afspraak maken met één van onze manueel therapeuten

De FIT (Fascia Integratie Therapie) – methode is een nieuwe vorm van fysiotherapie welke erkend is door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie en het Keurmerk Fysiotherapie.

Wat is Fascia Integratie Therapie?

Bij deze methode wordt er niet slechts gekeken naar het gebied van de klacht zelf, maar naar uw houding en beweging als geheel. Fascia is een ander woord voor de bindweefselvliezen die alle spieren, botten en zenuwen omgeeft en de vloeibare gel tussen deze vliezen. De vliezen zorgen ervoor dat alles met elkaar verbonden is en goed kan samenwerken, de gel maakt het mogelijk dat bewegingen soepel verlopen. Fascia bevat veel meer zenuwuiteinden (‘sensoren’) dan spier of bot. Pijn, stijfheid en balansproblemen worden meestal veroorzaakt door problemen in de fascia.

Voor welke klachten is Fascia Integratie Therapie geschikt?

De fasciatherapeut F.I.T. is er speciaal in getraind deze problemen snel op te sporen. En gelukkig is fascia meestal heel goed te beïnvloeden. De behandeling zorgt veelal direct voor verlichting en leidt tot vermindering of volledige oplossing van uw klacht.

  • Heeft u vaak terugkerende klachten bijvoorbeeld in de onderrug, nek, schouder?
  • Heeft u een nieuwe klacht die niet spontaan geneest of heeft u al jaren last van pijn?
  • Wilt u uw prestaties verbeteren maar wordt u belemmerd door steeds terugkerende sportblessures?
  • Komt er geen duidelijke verklaring uit Röntgen, CT of MRI-onderzoek?
  • Wordt er gesproken van ‘onbegrepen pijn’?
  • Zoekt u een behandeling gericht op de oorzaak, niet het symptoom?
  • Gaat de pijn niet weg, of wordt zelfs erger, door te oefenen?
  • Wilt u graag weten wat er echt aan de hand is en wat u eraan kunt doen?

Afspraak maken

Herkent u uzelf in de bovengenoemde klachten? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Onze fysiotherapeuten helpen u graag van uw klachten af. U kunt contact met ons opnemen via: 024-3222754, info@mcno-fysiodewedren.nl of vul het contactformulier in dan nemen wij contact met u op!

Ik heb een lange tijd last gehad van een hardnekkige enkelblessure. Ik liep al een tijdje bij een andere fysio alleen de enkelklacht bleef maar aanhouden. Van een vriendin horde ik dat zij goede ervaringen had met MCNO. Zij had gelijk, na 3 weken kon ik alweer 10 KM hardlopen zonder klachten.

Ik had last van mijn rug. Ik werk in de bouw. Leuk werk, maar is killing voor mijn rug. Ik ga een keer in de zoveel tijd even mij laten behandelen en kan dan weer vooruit. Top team, altijd tijd voor een lolletje.

Onze specialisten:

Bij deze methode wordt er niet slechts gekeken naar het gebied van de klacht zelf, maar naar uw houding en beweging als geheel.

Neem contact met ons op

    Call Now Button