Fysiotherapie

Heeft u moeite met bewegen? Heeft u last van uw rug, nek of andere lichamelijke klachten? Of heeft u een blessure opgelopen? Fysiotherapie heeft een positief effect op het functioneren van uw lichaam. Door middel van verschillende oefeningen, speciale massages, begeleiding en advies zullen uw klachten verminderen en zal bewegen soepeler gaan.

Manuele therapie

Kunt u uw gewrichten slecht bewegen? Heeft u pijn aan uw gewrichten? Wordt u beperkt in uw bewegingsvrijheid door deze klachten? Dan kan manuele therapie uitkomst bieden. De manueel therapeut behandelt u door speciale technieken, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. Hierdoor zult u sneller van uw klachten af zijn, of worden uw klachten aanzienlijk verminderd.

Therapie bij sport gerelateerde klachten

Sportblessures kunnen erg vervelend zijn. De klachten zorgen er niet alleen voor dat u niet meer kunt sporten, maar ze zorgen er ook voor dat u veel andere dagelijkse activiteiten niet meer kunt ondernemen, zoals lopen, tillen, bukken, rekken of strekken.

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de behandeling van klachten in bekken-, lage rug- en buikgebied bij mannen, vrouwen en kinderen.

Therapie bij kaak gerelateerde klachten

Door bepaalde gewoonten zoals tandenknarsen, stevig op elkaar klemmen van van uw kiezen, nagelbijten, wang- en lipbijten kunnen klachten aan uw kaak ontstaan. Hierdoor ontstaan er functiestoornissen in het kauwstelsel en in de spieren en gewrichten in het hoofd en het halsgebied. Deze klachten kunnen door de kaakfysiotherapeut behandeld worden.

Oncologie fysiotherapie

Oncologiefysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De behandeling richt zich op mensen met kanker die problemen hebben aan het bewegingsapparaat. Deze problemen kunnen het gevolg zijn van de ziekte zelf of van de medische behandeling. De behandelingen bestaan vooral uit oefentherapie.

Massage

Na een zware inspanning kan een massage ervoor zorgen dat u sneller herstelt. Door massage worden uw spieren weer soepeler en de beweeglijkheid wordt hersteld. Afvalstoffen in de spieren worden hierdoor sneller afgevoerd en de doorbloeding verbeterd. U kunt dan sneller en uitgerust aan een volgende training beginnen. Massage heeft een kalmerend effect en de spieren ontspannen meer.

Neurorevalidatie

Heeft u last van een niet aangeboren hersenletsel? Neurorevalidatie kan u helpen met de gevolgen van een hersenletsel als gevolg van een trauma, beroerte of andere medische oorzaken. Een letsel kan u ernstig beïnvloeden in het dagelijkse leven, het dagelijkse doen en denken is verstoord. Het is belangrijk dat u vaardigheden en functies weer gaat herleren.

McKenzie therapie

McKenzie therapie is een stapsgewijze benadering om uw rug- en nekproblemen snel en effectief te evalueren en te herkennen. Door middel van herhaalde bewegingen en langduriger houdingen kunnen de meeste patiënten goed ingedeeld worden in een aantal categorieën, afhankelijk van de pijn en de beperkingen die u ervaart.

Dry Needling

Heeft u last van uw schouder, arm of nek? Of heeft u last van stijve en pijnlijke spieren? Dry needling kan helpen bij het verminderen van uw pijn. Door het aanspannen van uw spieren ontstaan en spierknopen, ook wel triggerpoints, genoemd. Deze kunnen klachten in uw nek, schouder, rug, arm, of hoofd veroorzaken.

Call Now Button