Rugklachten

Heeft u last van pijn of een stijf gevoel in uw rug? Wordt u hierdoor beperkt in uw dagelijkse werkzaamheden? Bijna iedereen heeft weleens te maken gehad met rugpijn. Door de pijn worden simpele alledaagse handelingen ineens moeilijk uit te voeren. Dit kan u erg beperken in het dagelijks leven. Gelukkig kunnen wij u hierbij helpen!

Nekpijn

Indien u langdurig in dezelfde houding werkt, door bijvoorbeeld een kantoorbaan of in een fabriek, heeft u meer kans op het krijgen van nekpijn. Meestal gaan de klachten vanzelf over. Is dit niet het geval of komen de klachten regelmatig terug, dan is het belangrijk dat u op tijd hulp inschakelt om te voorkomen dat de klachten chronisch worden.

Hoofdpijn

Bijna 3,5 miljoen mensen in Nederland lijden aan bijzonder pijnlijke hoofdpijn, dat niet zomaar over gaat. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn. Vaak komt die hoofdpijn in aanvallen, waarbij mensen doodziek kunnen zijn. Soms gaat het om hoofdpijn die dagelijks aanwezig is.

Ademhalingsklachten

Ademhalingsklachten kunnen een grote impact hebben op je leven. Ademhalen hoort immers ‘vanzelf’ te gaan. Maar wanneer dit door bijvoorbeeld een longziekte of door hyperventilatie klachten niet meer goed lukt, kosten veel dagelijkse activiteiten extra energie.

Schouderklachten

Wanneer u pijn heeft in de schouder, heeft u pijn rond het schoudergewricht. De pijn kan aanwezig zijn bij het bewegen van uw arm, maar in sommige gevallen zelfs als u uw arm stil houdt. Door de pijn worden veel dagelijkse activiteiten moeilijk te verrichten, zoals uw haren kammen of aan- en uitkleden.

Bekkenpijn

Wanneer de banden in uw bekken verslappen, worden uw gewrichten soepeler en dit kan voor klachten zorgen. Deze klachten komen vaak voor tijdens de zwangerschap, maar kunnen ook door overbelasting of beschadiging van de banden ontstaan. De klachten kunnen variëren van licht tot hevig en kunnen u erg beperken in het dagelijkse leven.

Beenklachten

Als u last heeft van vermoeide benen na een stukje lopen, dan heeft u misschien etalagebenen. Dit wordt ook wel claudicatio intermittens genoemd. Bij deze aandoeningen is er sprake van een vernauwing van de slagaders in de benen, waardoor de bloedtoevoer naar uw benen vermindert. Hierdoor krijgen de beenspieren te weinig zuurstof tijdens het lopen wat voor klachten kan zorgen.

Armklachten

De arm bevat talloze spieren die ervoor zorgen dat we onze armen en handen kunnen gebruiken. Wanneer u last heeft van uw arm kan dit erg vervelend zijn bij het uitvoeren van uw dagelijkse handelingen. Meestal treden de klachten slechts aan één kant van de arm op. Klachten aan de arm worden ook wel tennisarm of golfelleboog genoemd. Meestal verdwijnen de klachten vanzelf.

Kniepijn

De knie is een erg complex gewricht, het zorgt er namelijk voor dat wij kunnen (hard)lopen, traplopen of hurken. Doordat de knie dagelijks veel belast wordt is het niet zo gek dat de knie af en toe pijn kan gaan doen. Het vervelende van kniepijn is wel dat veel handelingen pijn doen en dat u hierdoor belemmerd kan worden in uw dagelijks leven.

Enkel- / voet pijn

Lopen is vanzelfsprekend, maar door enkel / voet pijn kunt u ernstig belemmerd worden in uw mobiliteit. Waar het u eerst geen moeite kostte om een wandeling te maken kan door een pijnlijke voet of enkel een behoorlijke opgave worden. Voet en enkelklachten komen erg veel voor. 75% van de Nederlandse bevolking kampt wel eens met voet- en enkelklachten.

Hand- / polsklachten

Uw handen gebruikt u de hele dag door, van het oppakken van uw theekopje tot het typen van e-mail. Dit gaat allemaal vanzelf zonder dat u hierbij nadenkt. Wanneer u pijn ervaart bij het verrichten van deze handelingen, merkt u hoeveel uw handen op een dag te verduren hebben.

Hart-, vaat- en longklachten

Naarmate we ouder worden krijgen we steeds meer te maken met hart-, vaat- en longklachten. Deze klachten kunnen een groot impact hebben op de kwaliteit van uw leven en beperken het aantal gezonde levensjaren. Hoewel deze klachten niet te genezen zijn, Is het wel mogelijk om verergering van de klachten af te remmen.

Reuma

Reuma is een verzamelnaam voor veel verschillende reumatische aandoeningen. Vaak wordt reuma geassocieerd als ouderdomsziekte, maar het tegendeel is waar. Er zijn meer mensen onder 65 jaar die last hebben van reuma, dan ouderen. Reuma kan u erg beperken in uw bewegingsvrijheid.

Vermoeidheid / lustloosheid

Veel mensen hebben weleens last van vermoeidheid. Na een lange dag met veel inspanning heeft u nog maar weinig energie over. Meestal verdwijnt deze vermoeidheid door een nachtje slapen. Er is pas sprake van een probleem, wanneer u een langere periode vermoeid bent en wanneer u hierdoor niet goed meer functioneert in uw dagelijks werkzaamheden.

Sportblessure

Sportblessures kunnen erg vervelend zijn. De klachten zorgen er niet alleen voor dat u niet meer kunt sporten, maar ze zorgen er ook voor dat u veel andere dagelijkse activiteiten niet meer kunt ondernemen, zoals lopen, tillen, bukken, rekken of strekken.

Neem contact met ons op

    Call Now Button