Afspraak maken

U kunt direct een afspraak maken met één van onze manueel therapeuten

Terugbellen

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

Brandende vraag?

Stel uw vraag via whats’ app en wij reageren spoedig

Een combinatie van ‘fun’ en therapie!

Veel patiënten hebben last van hoofd-, nek- en schouderklachten. Corpus Vr is een platform, waarin therapie en technologie samen is gekomen om spelenderwijs patiënten te behandelen met positieve effecten op de voortgang van hun klachten.
Een combinatie van persoonlijke standaardtherapie, Virtual Reality (VR) en gamification om te zorgen dat patiënten met plezier sneller herstellen. Onze patiënten worden met Corpus VR uitgedaagd om in beweging te komen en krijgen zo meer motivatie in het herstel.

Hoe past Corpus VR ons behandelplan?

Voor patiënten, fysiotherapeuten en zorgverleners is het van groot belang dat een fysiotherapeutische behandeling werkelijk effectief is. Corpus VR is een oefenplatform en kan toegepast worden voor fysieke revalidatie, pijnverlichting en ontspanning. Corpus VR is speciaal ontwikkeld voor hoofd-, nek- en schouderklachten en is geschikt voor iedereen. Met Corpus VR bieden wij op een leuke manier oefeningen aan via een virtuele omgeving die aangepast zijn op bestaande oefeningen en op de mogelijkheden van onze patiënten.


In de virtuele omgevingen voer je de oefening als een spel uit. Het is daadwerkelijk een combinatie van lol, spel en therapie. Patiënten leren met deze methode om niet constant op de klacht te letten, wat zorgt voor pijndemping en vermindering van bewegingsangst. Corpus VR is een aanvulling op de bestaande behandelingen en past perfect in ons behandelplan!

Op welke manier gebruiken onze patiënten Corpus VR?

Met de mobiele VR headset kom je terecht in de VR game. De fysiotherapeut bestuurt via een tablet de game en kan hierop alles zien. De oefeningen worden via de tablet geselecteerd en ingesteld.
Op deze manier zetten wij onze patiënten aan tot bewegen en krijgen ze tussentijds de kans om hun voortgang te bekijken.
Ook is het mogelijk om verder te oefenen met Corpus VR in huis. Wij koppelen het oefenprogramma aan de Corpus VR Personal App, zodat onze patiënten in hun eigen tempo thuis de oefeningen kunnen doen en verder kunnen werken aan hun herstel.

Wat vinden onze fysiotherapeuten van Corpus VR?

Het was in het begin erg wennen om een nieuwe methode toe te voegen aan onze huidige werkwijze en behandelplan. Met de gevolgen van de corona pandemie en het thuiswerken kregen we veel meer patiënten met hoofd-, nek-, en schouderklachten in onze praktijk. We zijn gaan brainstormen over hoe we deze patiënten het beste konden helpen en kwamen zo uit op Corpus VR.
Als fysiotherapeut heb ik ervaren dat Corpus VR positieve resultaten geeft aan onze patiënten op mentaal en fysiek vlak. Onze patiënten vinden het leuker om de oefeningen via een virtuele omgeving uit te voeren en zijn minder gefocust op de pijn tijdens de oefeningen. Door alle resultaten en de goede ervaringen van onze patiënten zijn wij blij met onze keuze en is Corpus VR een extra methode geworden in ons behandelplan.

Afspraak maken

Herkent u uzelf in de bovengenoemde klachten? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Onze fysiotherapeuten helpen u graag van uw klachten af. U kunt contact met ons opnemen via:

024-3222754 of 024-360 6912, info@mcno-fysiodewedren.nl of vul het contactformulier in dan nemen wij contact met u op!

Ik heb een lange tijd last gehad van een hardnekkige enkelblessure. Ik liep al een tijdje bij een andere fysio alleen de enkelklacht bleef maar aanhouden. Van een vriendin horde ik dat zij goede ervaringen had met MCNO. Zij had gelijk, na 3 weken kon ik alweer 10 KM hardlopen zonder klachten.

Ik had last van mijn rug. Ik werk in de bouw. Leuk werk, maar is killing voor mijn rug. Ik ga een keer in de zoveel tijd even mij laten behandelen en kan dan weer vooruit. Top team, altijd tijd voor een lolletje.

Onze specialisten:

Voor patiënten, fysiotherapeuten en zorgverleners is het van groot belang dat een fysiotherapeutische behandeling werkelijk effectief is. Corpus VR is een oefenplatform en kan toegepast worden voor fysieke revalidatie, pijnverlichting en ontspanning.

Neem contact met ons op

    © Copyright MCNO De wedren | Made with <3 by FysioPromotor
    Call Now Button